Şentop: 11 vende kërkuan që Erdoğan të nominohet për Çmimin Nobel për Paqe.     /Foto: AA

Presidenti i Asamblesë së Madhe Kombëtare të Republikës së Türkiyes, Mustafa Şentop, tha se nëse çmimi i Paqes jepet në vitin 2022, presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan e meriton atë.

Şentop ishte i ftuar në redaksinë e sotme të Anadollit në Ankara, ku iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve dhe redaktorëve rreth aktualitetit.

“Nga 11 vende është kërkuar që presidenti i Türkiyes Erdoğan të nominohet për Çmimin Nobel për Paqen në vitin 2022. Nëse çmimi i paqes do të jepet në vitin 2022, Recep Tayyip Erdoğan e meriton atë”, tha Şentop.

Ai komentoi paralajmërimet e sigurisë të disa vendeve në lidhje me Türkiyen.

“Ne e shohim qartë se po shkojmë drejt rraskapitjes dhe diskreditimit të Türkiyes,” tha Şentop dhe shtoi: “Evropa po anon seriozisht drejt armiqësisë ndaj turqve, islamit dhe myslimanëve dhe po ashtu shohim se shtetet po hedhin bazat për qasje të tilla”.

Şentop foli edhe për punën e parlamentit pas kalimit të Türkiyes në sistemin presidencial, duke theksuar se parlamenti ka punuar shumë më fort dhe me efikasitet gjatë kësaj periudhe.

AA