Shefi i diplomacisë turke Fidan dënon djegien e Kuranit në Suedi.     /Foto: AA 

Ministri turk i Punëve të Jashtme, Hakan Fidan, ka dënuar djegien e librit të shenjtë Kuranit në Suedi në ditën e parë të festës së madhe myslimane të Bajramit të Kurbanit.

“Dënoj veprimin e poshtër në Suedi kundër librit tonë të shenjtë, Kuranit, në ditën e parë të Bajramit të Kurbanit. Është e papranueshme të lejohen këto veprime islamofobike antimyslimane nën pretekstin e lirisë së shprehjes”, shkroi Fidan në Twitter.

“Të mbyllësh sytë ndaj akteve të tilla mizore do të thotë të jesh partner në krim”, shtoi ai.

Komentet e shefit të diplomacisë erdhën pasi autoritetet suedeze dhanë leje për një protestë për djegien e Kuranit jashtë një xhamie.

Ndërkohë, Ömer Çelik, zëdhënësi i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) në Türkiye, tha se dënojnë miratimin e aplikimit nga autoritetet suedeze për djegien e Kuranit para një xhamie.

“Ne dënojmë fuqishëm qëndrimin e Gjykatës së Lartë të Suedisë për mbrojtjen e krimeve të urrejtjes. Çdo mosrespektim është një krim kundër njerëzimit. Ne do të vazhdojmë të luftojmë kundër këtyre akteve të mallkuara në mënyrën më të fuqishme të mundshme në të gjitha bazat politike dhe ligjore”, shkroi Çelik në Twitter.

TRT Balkan / agjencitë