Shefi i mbrojtjes së Türkiyes dhe ai i ShBA-së diskutojnë për Sirinë.     /Foto: T.C. Millî Savunma Bakanlığı/X

Në një bisedë telefonike, ministri turk i Mbrojtjes Kombëtare, Yaşar Güler, dhe sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd James Austin, diskutuan bashkëpunimin, koordinimin dhe zhvillimet e fundit rajonale.

Gjatë bisedës, shefat e mbrojtjes kanë folur për zhvillimet e fundit në Siri, thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare të Türkiyes.

“Yaşar Güler shprehu gatishmërinë e Türkiyes për të bashkëpunuar me ShBA-në kundër DEASh-it”, thuhet në deklaratë.

“Dy ministrat theksuan rëndësinë e koordinimit të ngushtë midis elementëve amerikanë dhe turq në aktivitetet e kryera në rajon”, shtoi ministria.


TRT Balkan / agjencitë