Shpëtohen tre persona 116 orë nga tërmetet në Türkiye / Foto: AA

Pas tërmeteve në Türkiye të cilësuara si “fatkeqësia e shekullit”, një 51-vjeçar u shpëtua 116 orë pas rrënojave në Kahramanmaraş. Duke vazhduar punën e kërkim-shpëtimit në rrënojat e banesës së shkatërruar Birgül në distriktin Hayrullah të rrethit Onikisubat, ekipi i IHH-së Ankara intensifikoi punën e tyre për vendosjen e kontakteve me Mevlüt Nedirli, babai i 20-vjeçarit Derman Nedirli, i cili u tërhoq nga rrënojat dje. Mevlüt Nedirli, i cili u hoq nga rrënojat 116 orë më vonë, iu dorëzua ekipeve mjekësore. Pas po 116 orëve u shpëtua nga rrënojat edhe 8- vjeçari Ridvan Cakiroglu nga ekipi izraelit i kërkim-shpëtimit dhe Hulya Bayrak, një zonjë mosha e së cilës ende nuk është konfirmuar.

AA