Si garanton Türkiye sigurinë e fletëvotimeve jashtë shtetit?     /Foto: AA

Votimi jashtë shtetit vazhdon për zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale të Türkiyes, në 73 vende, 156 misione të huaja.

Gjersa votimi jashtë shtetit vazhdon për zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale të Türkiyes, zyrtarët po marrin masa të kujdesshme për të mbrojtur fletëvotimet ndërsa ato dërgohen në vend.

Komitetet e kutive të votimit janë krijuar tashmë në 73 vende dhe 156 përfaqësi të huaja për mbi 3,4 milionë votues të regjistruar jashtë shtetit, pasi turqit që jetojnë jashtë kanë filluar të japin votat e tyre.

Votimi në përfaqësitë jashtë shtetit do të përfundojë më 9 maj, ndërsa qendrat e votimit do të qëndrojnë të hapura deri më 14 maj në portat doganore.

Votat e Evropës me avionë në Ankara

Tre avionë të Turkish Airlines do të transportojnë votat e huaja të hedhura në Evropë në kryeqytetin e Türkiyes, Ankara, deri në ditën e zgjedhjeve, 14 maj.

Kutitë e votimit nën shoqërimin e korrierëve diplomatikë

Korrierët diplomatikë dhe komisionet e transportit do të shoqërojnë votat ndërsa ato do të sillen në Bordin Zgjedhor të Distriktit të Jashtëm në Ankara nën mbikëqyrjen e oficerëve të zbatimit të ligjit.

Partitë politike me përfaqësues në Bordin Zgjedhor

Përfaqësuesit e partive politike që konkurrojnë në zgjedhje do të mund të vëzhgojnë gjithashtu në të gjitha fazat e procesit të votimit.

Numërimi i përgjithshëm i votave pas përfundimit të gjithë procesit

Fletët e votimit do të ruhen në ambientet e Këshillit Zgjedhor të Qarkut Jashtë Detit deri në ditën e zgjedhjeve.

Të gjitha fletëvotimet jashtë shtetit do të hapen njëkohësisht me ato të brendshme pasi të përfundojë procesi i votimit në Türkiye.

TRT Balkan / agjencitë