Türkiye dhe BE-ja do të diskutojnë për vizat, tregtinë, doganat

Türkiye dhe BE-ja do të diskutojnë për vizat, tregtinë, doganat

Ministri turk, delegacioni dhe zyrtarët e Komisionit të BE-së do të takohen në Bruksel.
Türkiye dhe BE-ja do të diskutojnë për vizat, tregtinë, doganat / Photo: AA

Türkiye dhe BE-ja do të zhvillojnë të hënën raundin e parë të Dialogut Tregtar të Nivelit të Lartë për të diskutuar çështjet e vizave, tregtisë dypalëshe dhe Bashkimit Doganor.

Ministri turk i Tregtisë Omer Bolat, një delegacion turk dhe nënkryetari i Komisionit të BE-së Valdis Dombrovskis dhe zyrtarë të komisionit do të marrin pjesë në bisedimet në Bruksel.

Palët do të diskutojnë rritjen e tregtisë dypalëshe, zgjerimin e Bashkimit Doganor dhe tranzicionin e gjelbër.

Takimi do të trajtojë gjithashtu çështjet me aplikimet për viza nga Türkiye në vendet e BE-së.

TRT Balkan / agjencitë