Türkiye dhe Izraeli do të riemërojnë reciprokisht ambasadorët, njoftoi të mërkurën ministri i Jashtëm turk Mevlüt Çavuşoğlu.    Foto:  Mevlüt Çavuşoğlu/Twitter 

Türkiye dhe Izraeli do të riemërojnë reciprokisht ambasadorët, njoftoi të mërkurën ministri i Jashtëm turk Mevlüt Çavuşoğlu.
"Si rezultat i këtyre përpjekjeve, një hap i tillë pozitiv erdhi nga Izraeli. Natyrisht, ne, si Türkiye, kemi vendosur të emërojmë një ambasador në Izrael, në Tel Aviv," tha Çavuşoğlu në një konferencë shtypi me homologun e tij Kirgistan Jeenbek Kulubaev.
Çavuşoğlu tha se procesi do të fillojë pasi të dyja vendet të paraqesin emrat e ambasadorëve.
Ndërkohë, kryeministri izraelit Yair Lapid njoftoi gjithashtu se të dy shtetet vendosën të rivendosin lidhjet e plota diplomatike dhe të riemërojnë ambasadorët dhe konsujt e përgjithshëm.
“Rifillimi i marrëdhënieve me Türkiye-n është një pasuri e rëndësishme për stabilitetin rajonal dhe një lajm shumë i rëndësishëm ekonomik për qytetarët e Izraelit”, shtoi Lapid.
Në maj, Çavuşoğlu vizitoi Izraelin, për herë të parë nga një ministër i jashtëm turk në 15 vjet.

AA