Türkiye kap operativin e organizatës terroriste PKK/KCK në Norvegji / Foto: TRT World

Sirin Tokpinar, një anëtare e krahut të grave të organizatës terroriste PKK/KCK në Norvegji, është arrestuar në Istanbul.

Arrestimi i saj të mërkurën erdhi si rezultat i punës së koordinuar të Organizatës Kombëtare të Inteligjencës Turke (MIT) dhe Drejtorisë së Sigurisë Provinciale të Istanbulit.

Tokpinar u kap me një operacion të ndjeshëm në Türkiye pas zbulimit të hyrjes së saj në vend. Ajo ka marrë pjesë aktive në aktivitetet e PKK/KCK-së në Evropë, veçanërisht në Norvegji. Gjithashtu, ka qenë pjesë e aktiviteteve të grumbullimit dhe transferimit të parave në emër të organizatës terroriste.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja – e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e mbi 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

TRT World