Türkiye mirëpret rezolutën e KS të OKB-së për armëpushim të menjëhershëm në Gaza / Photo: AA

Türkiye përshëndeti miratimin e rezolutës nga Këshilli i Sigurimit të OKB-së për një armëpushim të menjëhershëm në Gaza gjatë muajit të Ramazanit, tha Ministria e Jashtme e vendit.

“Ne e konsiderojmë një hap pozitiv rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së që kërkon armëpushim të menjëhershëm në Gaza për muajin e Ramazanit dhe akses humanitar në Gaza”, tha zëdhënësi i ministrisë Öncü Keçeli në një deklaratë.

“Ne i bëjmë thirrje komunitetit ndërkombëtar që të marrë një qëndrim të bashkuar kundër Izraelit për t’i dhënë fund katastrofës humanitare në Gaza dhe për të gjetur një zgjidhje të qëndrueshme për konfliktin izraelito-palestinez”, përfundon deklarata.

Miratimi i një rezolute të tillë ka muaj që po kërkohet, me disa rezoluta të tilla që kanë dështuar për shkak të vetos nga anëtarët e përhershëm të OKB-së, veçanërisht duke përfshirë SHBA-në dhe Rusinë.

Nuk ka asnjë mënyrë për të detyruar rezolutën, por përkrahësit e armëpushimit shpresojnë se forca e saj morale dhe mundësia e dënimit ndërkombëtar do ta shtyjnë Izraelin të pezullojë ofensivën e tij në Gaza, e cila ka vrarë mbi 32.000 njerëz dhe ka vënë miliona në prag të urisë.

AA