Türkiye ‘neutralizon’ 12 terroristë të PKK-së në Irakun verior / Photo: AA

Forcat turke të sigurisë “neutralizuan” 12 terroristë të PKK-së në Irakun verior, tha të hënën Ministria e Mbrojtjes Kombëtare e Türkiyes.

Terroristët u shënjestruan me një operacion ajror në rajonin e Hakurk, tha ministria në X.

“Operacionet tona do të vazhdojnë deri në neutralizimin e terroristit të fundit”, shtoi Ministria. Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan, u vranë ose u kapën.

Në fushatën e saj terroriste gati 40-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja – e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e mbi 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

Terroristët e PKK-së shpesh fshihen në Irakun verior për të komplotuar sulme ndërkufitare në Türkiye.

AA