Türkiye 'neutralizon' 3 terroristë të PKK-së në Irakun verior / Photo: AA

Forcat turke të sigurisë "neutralizuan" tre terroristë të PKK-së në Irakun verior, tha të mërkurën Ministria e Mbrojtjes Kombëtare e Türkiyes.

Terroristët u zbuluan dhe u "neutralizuan" në rajonin Gara në Irakun verior, tha ministria në X. Forcat e armatosura turke vazhdojnë operacionet e pandërprera për të shkatërruar terrorizmin në burimin e tij, shtoi ministria.

Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan, u vranë ose u kapën.

Terroristët shpesh fshihen në Irakun verior, pikërisht përtej kufirit turk, për të komplotuar sulme terroriste në Türkiye.

Në fushatën e saj terroriste gati 40-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja, e listuar si organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja, ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

AA