Türkiye “neutralizon” pesë terroristë të PKK-së në veri të Irakut.     /FOTO: AA Archive

Forcat turke të sigurisë “neutralizuan” pesë terroristë të PKK-së me një sulm ajror në rajonin Gara në veri të Irakut, tha të martën Ministria e Mbrojtjes Kombëtare e Türkiyes.

"Operacionet tona vazhdojnë në mënyrë efektive dhe të vendosur për të shkatërruar terrorizmin në burimin e tij", tha ministria në X, duke shtuar: "Operacionet tona do të vazhdojnë të pandërprera!"

Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan, u vranë ose u kapën.

Në fushatën e saj terroriste gati 40-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja – e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

TRT Balkan / agjencitë