Türkiye nis avionin e dytë me ilaçe dhe produkte mjekësore për Gazën

Türkiye nis avionin e dytë me ilaçe dhe produkte mjekësore për Gazën

Njoftohet se brenda ditës drejt Egjiptit do të nisen edhe dy avionë të tjerë nga Türkiye.
Türkiye nis avionin e dytë me ilaçe dhe produkte mjekësore për Gazën / Foto: AA

Dy avionë ushtarakë me ilaçe dhe produkte mjekësore për Gazën janë nisur nga Türkiye drejt Egjiptit.

Në kuadër të ndihmave të Türkiyes për Gazën, avioni i parë me ilaçe dhe produkte mjekësore për Gazën u nis nga aeroporti ushtarak "Etimesgut" në Ankara në orën 09:00 sipas kohës lokale.

Në kuadër të ndihmave, avioni i dytë u nis në orën 12:00 drejt aeroportit "El-Arish" të Egjiptit, ndërsa njoftohet se brenda ditës drejt Egjiptit do të nisen edhe dy avionë të tjerë.

Dje nga aeroporti "Esenboğa" në Ankara u nis drejt Egjiptit avioni presidencial i Türkiyes, i cili transportoi ilaçe dhe produkte mjekësore për Gazën si dhe 20 ekspertë shëndetësorë.

AA