Türkiye shënon rekord, pret 18 milionë pasagjerë në muajin prill / Photo: AA Archive

18 milionë pasagjerë, përfshirë pasagjerët tranzitë, u mirëpritën përgjatë muajit prill nga aeroportet turke duke shënuar kështu një rekord, tha të mërkurën ministri turk i transportit dhe i infrastrukturës, Abdulkadir Uraloglu.

Shifra pati rritje me 53,7% me një ritëm vjetor, tha Uraloglu, duke cituar të dhënat e Drejtorisë së Përgjithshme të Autoritetit Shtetëror të Aeroporteve (DHMI).

Rreth 6,3 milionë pasagjerë morën fluturime të brendshme në prill, një rritje prej 52,9% nga viti i kaluar. Numri i pasagjerëve që merrnin fluturime ndërkombëtare u rrit me 55,1% në 9,7 milionë në të njëjtën periudhë.

Aeroportet turke u shërbyen 178.614 avionëve, përfshirë fluturimet, muajin e kaluar, një rritje prej 28% nga viti në vit, sipas ministrit. Ndërsa trafiku i mallrave muajin e kaluar arriti në 372.430 tonë.

Aeroporti i Istanbulit priti 6,6 milionë pasagjerë në prill, duke shënuar një rritje vjetore prej 48%, nënvizoi Abdulkadir Uraloglu.

Aeroporti Sabiha Gokcen, aeroporti i dytë më i ngarkuar i Türkiyes, i vendosur në anën e Anadollit të Stambollit, mirëpriti 3,3 milionë pasagjerë dhe 19.815 avionë, shtoi ai.

AA