Türkiye: Shpëtohen dhjetëra emigrantë të parregullt në brigjet e Izmirit / Photo: AA

Roja Bregdetare e Türkiyes ka shpëtuar 37 migrantë të parregullt në brigjet e provincës së Izmirit dhe ka arrestuar 29 të tjerë.

Sipas një deklarate të dielën në faqen e internetit të Komandës së Rojës Bregdetare, një gomone me emigrantë në bord në brigjet e qarkut të Karaburunit u përmbys për shkak të dështimit të motorit, duke shkaktuar një thirrje fatkeqësie dhe dërgimin e një ekipi në zonë.

Gjithsej 30 migrantë të parregullt, përfshirë katër fëmijë, u shpëtuan.

Në rrethin Çesme, një varkë e Rojës Bregdetare shpëtoi shtatë emigrantë të parregullt nga një gomone e shtyrë në ujërat territoriale turke nga njësitë greke.

Ndërkohë, në brigjet e rrethit Urla, një grup migrantësh të parregullt u zbulua në një gomone.

Me përgjimin e tij nga ekipet e Rojës Bregdetare, u kapën 29 emigrantë të parregullt, mes të cilëve tetë fëmijë.

Emigrantët u transferuan në Drejtorinë Krahinore të Menaxhimit të Migracionit pas përpunimit.

TRT Balkan / agjencitë