Türkiye: Shpëtohen dhjetëra emigrantë të parregullt të dëbuar nga Greqia

Türkiye: Shpëtohen dhjetëra emigrantë të parregullt të dëbuar nga Greqia

Emigrantë të shpëtuar në zonën e rrethit Ayvacik në Çanakala.
Türkiye: Shpëtohen dhjetëra emigrantë të parregullt të dëbuar nga Greqia     /Foto: AA Archive

Roja bregdetare turke sot (26 qershor) shpëtoi 35 migrantë të parregullt në Detin Egje, të cilët u kthyen ilegalisht në ujërat territoriale turke nga autoritetet greke.

Komanda e Grupit të Rojës Bregdetare të Egjeut të Veriut konstatoi se kishte emigrantë të parregullt në një gomone në brigjet e Ayvacik, Çanakala.

Emigrantët ishin nga Afganistani, Irani dhe Iraku.

Në një incident të ndarë, 57 migrantë të parregullt u zbuluan në një varkë gome.

Pas procedurave të nevojshme, emigrantët që u nxorën në breg u transferuan në Zyrën e Emigracionit në Ayvacik.

Türkiye dhe grupet globale të të drejtave të njeriut kanë dënuar në mënyrë të përsëritur praktikën e paligjshme të Greqisë për të larguar migrantët e parregullt, duke thënë se ajo shkel vlerat humanitare dhe ligjin ndërkombëtar duke rrezikuar jetën e migrantëve të cenueshëm, duke përfshirë gratë dhe fëmijët.

Qindra emigrantë dyshohet se kanë vdekur në një anije të mbytur në jugperëndim të Greqisë javën e kaluar.

TRT Balkan / agjencitë