Türkiye: Shpëtuan 27 emigrantë të parregullt që u dëbuan nga Greqia

Türkiye: Shpëtuan 27 emigrantë të parregullt që u dëbuan nga Greqia

Roja Bregdetare e Türkiyes njoftoi se bëhet fjalë për migrantë të parregullt nga Afganistani.
Türkiye: Shpëtuan 27 emigrantë të parregullt që u dëbuan nga Greqia.     /Foto: AA

Roja bregdetare turke shpëtoi 27 migrantë të parregullt në pjesën veriore të Detit Egje, të cilët u kthyen ilegalisht në ujërat territoriale turke nga autoritetet greke.

Ekipet komanduese të grupit të Rojës Bregdetare të Egjeut të veriut përcaktuan se kishte emigrantë të parregullt në gomonen e shpëtimit pranë Ayvacik në provincën Çanakale.

Roja Bregdetare tha se ata ishin emigrantë të parregullt nga Afganistani. Pas procedurave të nevojshme, emigrantët që u nxorën në breg u transferuan në Zyrën e Emigracionit në Ayvacik.

Türkiye dhe grupet globale të të drejtave të njeriut kanë dënuar në mënyrë të përsëritur praktikën e paligjshme të Greqisë për të dëbuar migrantët e parregullt, duke thënë se ajo shkel vlerat humanitare dhe ligjin ndërkombëtar duke rrezikuar jetën e migrantëve të cenueshëm, duke përfshirë gratë dhe fëmijët.

TRT Balkan / agjencitë