Türkiye testoi me sukses një raketë vendase. / Photo: AA

Drejtoria për Industrinë e Mbrojtjes në Presidencën e Türkiyes gjatë fundjavës testoi me sukses një raketë vendase turke.

Fjalë është për një raketë të zhvilluar nga kompania ROKETSAN dhe është testuar në provincën veriperëndimore turke Kirklareli.

“Raketa jonë sonda, e cila u zhvillua me ndihmën e teknologjive tona të avancuara inxhinierike, si pjesë e përpjekjeve të vendit tonë për të arritur hapësirën, u lëshua me sukses nga Ignead”, thuhet në njoftimin e Drejtorisë së Industrisë së Mbrojtjes.

Ministri i Industrisë dhe i Teknologjisë i Türkiyes, Mehmet Fatih Kacir, vlerësoi gjithashtu lëshimin e raketës dhe përgëzoi ROKETSAN-in.

"Falë teknologjive tona të raketave, studimet tona hapësinore do të marrin një nxitje të madhe", tha Haluk Gorgun, president i Drejtorisë së Industrisë së Mbrojtjes.

TRT Balkan / agjencitë