Türkiye: Togg deri në fundvit do të prodhojë 28.000 makina elektrike.      /Foto: Fatih Kacir/Twitter

Kompania vendase turke e makinave elektrike Togg do të prodhojë 28.000 njësi të modelit të saj SUV T10X deri në fund të këtij viti, tha ministri turk i Industrisë dhe i Teknologjisë, Fatih Kacir.

Duke vizituar fabrikën e firmës në provincën industriale të vendit të Bursës të enjten, ministri Kacir tha se numri i makinave Togg në rrugë ka tejkaluar 2.000.

Ai tha se kapaciteti prodhues do të rritet me dy herë e gjysmë deri në vitin e ardhshëm, tha ai.

Mehmet Simsek, Ministri turk i Thesarit dhe i Financave gjithashtu vizitoi fabrikën dhe tha se "Prodhimi me 90 përqind automatizim është me të vërtetë një sukses i madh. Është një bazë e madhe teknologjike me teknologji të lartë, jashtëzakonisht efikase dhe që funksionon në një mënyrë të jashtëzakonshme."

I themeluar në vitin 2018, Togg prezantoi prototipin e parë të automjetit elektrik të Türkiyes në dhjetor të vitit 2019.

Firma filloi prodhimin masiv tetorin e kaluar.

TRT Balkan / agjencitë