BE-ja zgjat sanksionet kundër organizatës terroriste PKK     Foto:AA

Bashkimi Evropian (BE) ka zgjatur sot sanksionet kundër grupeve terroriste PKK dhe DHKP/C për 6 muaj të tjerë, pasi përditësoi listën e tij të grupimeve terroriste. Lista në fjalë e BE-së është rinovuar pa asnjë ndryshim në hyrje për gjashtë muaj të tjerë, njoftoi Këshilli i Bashkimit Evropian në një deklaratë.
Lista e zezë vazhdon të përfshijë 13 persona dhe 21 entitete ose grupe, duke përfshirë PKK dhe DHKP/C të ekstremit të majtë, të cilët janë subjekt i masave kufizuese.
Janë sanksionuar edhe organizatat terroriste IBDA-C dhe ATK.
Për të luftuar terrorizmin, blloku ngrin fondet dhe asetet financiare në BE të personave dhe grupeve të regjistruara dhe i ndalon operatorët e BE-së t’i vënë në dispozicion burimet ekonomike për ta.
BE-ja aplikon mekanizëm të veçantë sanksioni për Al-Kaedën dhe DEASH-in
Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiye-s, PKK ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra dhe fëmijë.
DHKP-C është përgjegjëse për sulme të shumta terroriste në Türkiye, duke përfshirë sulmin e vitit 2013 në Ambasadën e SHBA-së në Ankara.
Si PKK ashtu edhe DHKP-C janë të listuara si organizata terroriste nga Türkiye dhe SHBA-ja.

AA