Biden

Administrata Biden u ka thënë ligjvënësve kryesorë se po dërgon një paketë të re prej më shumë se 1 miliard dollarë armë dhe municione në Izrael, thanë dy ndihmës të kongresit.

Kjo është dërgesa e parë e armëve për Izraelin që njoftohet nga administrata që kur vendosi në pritje një tjetër transferim armësh – i përbërë nga 3.500 bomba – në fillim të muajit.

Administrata ka thënë se e ka ndërprerë atë transferim të mëparshëm për të mbajtur Izraelin nga përdorimi i bombave në pushtimin në qytetin e mbushur me njerëz në jug të Gazës, Rafah.

Ndihmësit e Kongresit folën për kushtin e anonimitetit për të diskutuar një transferim armësh që ende nuk është bërë publik.

Nuk kishte asnjë tregues të menjëhershëm se kur do të dërgoheshin armët. Sipas Wall Street Journal, paketa e armëve përfshin transferimin e mundshëm prej 700 milionë dollarësh municion tankesh, 500 milionë dollarë në automjete taktike dhe 60 milionë dollarë në predha mortajash.

TRT Balkan / agjencitë