Delegacioni i Hamasit viziton Egjiptin për bisedimet e armëpushimit në Gaza / Photo: AA

Një delegacion i Hamasit pritet të mbërrijë sot në Egjipt, ku do t'i përgjigjet propozimit të fundit të Izraelit për një marrëveshje të shumëkërkuar për lirimin e pengjeve dhe një armëpushim në Gaza pas gati shtatë muajsh lufte.

Egjipti, Katari dhe Shtetet e Bashkuara janë përpjekur të ndërmjetësojnë një marrëveshje midis Izraelit dhe Hamasit për muaj të tërë, ndërsa numri i të vdekurve në Gaza vazhdon e rritet dhe thirrjet për një marrëveshje intensifikohen.

Por pavarësisht presionit intensiv për të arritur një armëpushim, për të siguruar lirimin e pengjeve të mbajtura në Gaza dhe për të lejuar më shumë ndihmë humanitare në territorin e goditur nga lufta, një marrëveshje ka mbetur e pakapshme.

TRT World