Familja e viktimës akuzon Google-n për një gabim fatal në navigim.

Familja e një njeriu në ShBA po padit kompaninë Google për neglizhencë, që shkaktoi vdekjen tragjike të njeriut që po largohej nga një urë e shembur në Karolinën e Veriut më 30 shtator 2022, ndërsa përdorte Google Maps.

Sipas padisë, Philip Paxson, shitës pajisjesh mjekësore dhe baba i dy fëmijëve, u mbyt pasi makina e tij u zhyt në Snow Creek në Hickory, Karolina e Veriut. Ai po udhëtonte për në shtëpi përmes një lagjeje të panjohur kur Google Maps dyshohet se e drejtoi në një urë që ishte rrënuar para nëntë vitesh, pa shenja paralajmëruese ose barriera në rrugë.

Gjiganti i teknologjisë dyshohet se dështoi të ndërmerrte veprime pavarësisht se përdorues të shumtë kishin njoftuar Google Maps për kolapsin dhe i kishin kërkuar kompanisë të përditësonte informacionin e itinerarit të saj në vitet që çuan në vdekjen e Paxsonit, sipas padisë.

Padia implikon edhe kompanitë e menaxhimit të pronave përgjegjëse për urën.

“Ne kemi ngushëllimet më të thella për familjen Paxson,” tha zëdhënësi i kompanisë Google, Jose Castaneda, për Associated Press.

"Qëllimi ynë është të ofrojmë informacione të sakta të rrugës në Maps dhe ne po e shqyrtojmë këtë padi."

TRT Balkan / agjencitë