Gaza: Brenda 48 orëve mbaron karburanti në spitali.     /Foto: AA

Ministria e Shëndetësisë në Gaza paralajmëroi herët të martën se gjeneratorët elektrikë në spitale do të pushojnë së funksionuari brenda 48 orëve të ardhshme për shkak të mungesës së karburantit.

“Na kanë mbetur më pak se 48 orë para se të gjithë gjeneratorëve elektrikë në spitale t'u mbarojë karburanti”, tha në një deklaratë të shkurtër në Telegram zëdhënësi i ministrisë, Ashraf Al-Qudra.

Ai shtoi se mekanizmi që po ndiqet për lejimin e ndihmës humanitare në Gaza është "i ngadalshëm dhe nuk mund të ndryshojë realitetin", duke theksuar se "sistemi i kujdesit shëndetësor ka arritur fazën më të keqe në historinë e tij".

Më herët të hënën, ministria tha se 32 qendra shëndetësore janë jashtë shërbimit për shkak të shënjestrimit nga avionët luftarakë izraelitë dhe mungesës së karburantit.

Ai shtoi se nevojat e menjëhershme të spitaleve duhet të kenë prioritet për sa i përket shpërndarjes së ndihmës, duke i kërkuar OKB-së dhe Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq të bëjnë presion për lejimin e furnizimeve me karburant dhe njësi gjaku për të mbështetur sektorin shëndetësor në Rripin e rrethuar të Gazës.

Spitali indonezian në Gaza u mbyll pasi objektet e tij jetike u mbyllën të hënën si pasojë e një ndërprerjeje të energjisë elektrike, sipas burimeve mjekësore.

Videot që qarkullonin në internet treguan ekipet mjekësore në spital duke marrë pacientët që transportoheshin nga punonjësit e ambulancës ndërsa përdornin elektrik dore portativ.

TRT Balkan / agjencitë