Ish-kryeministri Cameron, sekretar i jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar      / Foto: Reuters

Në një lëvizje të papritur, ish-kryeministri David Cameron u emërua sekretari i ri i jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar në një riorganizim të madh të kabinetit të hënën.

Cameron, i cili shërbeu si kryeministër nga viti 2010 deri në 2016 dhe u largua në mënyrë të famshme pasi Brexit kaloi në një referendum, përkundër fushatës së tij, mori rolin e ri pasi James Cleverly, i cili ishte sekretar i jashtëm, zëvendësoi Suella Bravermanin si sekretare të brendshme.

Braverman u shkarkua nga kryeministri Rishi Sunak më herët gjatë ditës pas një debati me policinë për protestat në Londër.

Mbreti Charles III ka konfirmuar Cameron si një koleg të përjetshëm në Dhomën e Lordëve, duke i mundësuar atij të marrë postin pasi ai aktualisht nuk është deputet.

Cameron tha se Sunak – një anëtar tjetër i Partisë Konservatore në pushtet – i kërkoi të shërbente si sekretar i jashtëm dhe se ai "e pranoi me kënaqësi".

“Megjithëse mund të mos kem qenë dakord me disa vendime individuale, është e qartë për mua se Rishi Sunak është një kryeministër i fortë dhe i aftë, i cili po tregon lidership shembullor në një kohë të vështirë”, shkroi ai në X.

Imran Hussain, deputet i laburistëve për Bradford East, tha se rikthimi i Cameron në qeveri tregon se Partia Konservatore është "plotësisht jashtë ideve dhe krejtësisht jashtë kontaktit".

AA