Izraeli arrestoi 45 palestinezë në Kudsin Lindor dhe Bregun Perëndimor

Izraeli arrestoi 45 palestinezë në Kudsin Lindor dhe Bregun Perëndimor

Izraeli vazhdon bastisjet e tij në Bregun Perëndimor dhe në Al-Kuds Lindor.
Izraeli arrestoi 45 palestinezë në Kudsin Lindor dhe Bregun Perëndimor /    Foto: AA

Forcat izraelite arrestuan 45 palestinezë në Kudsin Lindor të pushtuar (Jerusalem) dhe Bregun Perëndimor.

Një deklaratë e përbashkët nga Shoqata e të Burgosurve Palestinezë dhe Delegacioni i të Burgosurve dhe të Liruarve, i lidhur me Organizatën për Çlirimin e Palestinës, tha se Izraeli po vazhdonte bastisjet e tij në Bregun Perëndimor dhe në Kudsin Lindor.

Ushtarët izraelitë raportohet se arrestuan 45 persona gjatë bastisjeve në shtëpitë palestineze në qytetin e Bregut Perëndimor të Dura Hebron, East Al-Quds, Ramallah, Tulkarem dhe Nablus.

Që nga 7 tetori, forcat izraelite kanë arrestuar 8.145 palestinezë në Bregun Perëndimor dhe në Kudsin Lindor.

Që nga 7 tetori 2023, kur ushtria izraelite nisi sulmin e saj në Rripin e Gazës, ka pasur një numër në rritje të arrestimeve, bastisjeve dhe sulmeve ndaj palestinezëve në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe në Kudsin Lindor.

AA