Izraeli shkatërron Memorialin e Martirëve Mavi Marmara në Gaza      / Foto: AA

Sipas ushtrisë izraelite, forcat e saj shkatërruan Memorialin e Martirëve Mavi Marmara në Portin e Gazës. "Në ditët e fundit, në një operacion të përbashkët, ushtarët morën kontrollin operacional të portit të Gazës, i cili kontrollohej nga Hamasi. Të gjitha ndërtesat në zonën e portit u pastruan", tha ushtria izraelite në një njoftim.

Nuk ka ende asnjë koment nga Hamasi mbi raportin.

Në maj të vitit 2010, komandot izraelite vranë 10 aktivistë turq në flotën e ndihmave Mavi Marmara, e cila ishte nisur për në Gaza për të ofruar ndihma humanitare.

Pas sulmit, Türkiye kërkoi një falje zyrtare nga Izraeli, kompensim për familjet e të vrarëve dhe heqjen e bllokadës izraelite në Gaza.

Në vitin 2013, kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, shprehu keqardhje për incidentin ndaj presidentit Recep Tayyip Erdoğan, në atë kohë kryeministër i Türkiyes.

Përveç kompensimit, Izraeli ka rënë dakord për praninë humanitare të Türkiyes në Rripin e Gazës së rrethuar.

AA