Kolonët izraelitë sulmojnë pronat e palestinezëve në Bregun Perëndimor / Photo: AA

Izraelitët, të cilët uzurpuan tokat palestineze në Bregun Perëndimor të pushtuar, kryen sulme që synonin pronat palestineze në pjesë të ndryshme të Bregut Perëndimor.

Sipas informacionit të marrë nga agjencia zyrtare palestineze e lajmeve WAFA dhe dëshmitarët okularë, izraelitët që uzurpuan tokat palestineze në qytetin Ramallah, i vunë flakën automjetit të një qytetari në fshatin Barka.

Uzurpatorët izraelitë, të cilët sulmuan fshatin Mezraa al-Garbiyye në perëndim të Ramallahut, shkulën disa pemë ulliri në fshatin Kufr Nima.

Izraelitët, të cilët uzurpuan tokat palestineze, vendosën shtëpi me kontejnerë në fshatrat Husan dhe Al-Hidir në jug të Ramallahut dhe hapën rrugën për pushtimin e atyre zonave.

Në fshatin Dahru'l Abd, në perëndim të qytetit të Jeninit, në veri të Ramallahut, u dogj një shtëpi bujqësore dhe ullishte që u përkisnin palestinezëve.

Sipas Komitetit të Rezistencës ndaj Murit Ndarës, i lidhur me qeverinë palestineze, 7 palestinezë humbën jetën në sulmet e kryera nga izraelitët që uzurpuan tokat palestineze në Bregun Perëndimor në gjysmën e parë të vitit 2024.

Sipas të dhënave nga Lëvizja e majtë izraelite "Paqe tani" (Peace Now), rreth gjysmë milioni izraelitë jetojnë në Bregun Perëndimor, duke përjashtuar Kudsin Lindor.

TRT Balkan / agjencitë