OKB-ja: Mbi gjysma e ndërtesave në Gaza u shkatërruan nga sulmet izraelite / Foto: Reuters

Kombet e Bashkuara (OKB) njoftuan se më shumë se gjysma e ndërtesave në Rripin e Gazës, ku Izraeli ka vazhduar sulmet e tij që nga 7 tetori, janë shkatërruar.

Agjencia e OKB-së për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë në Lindjen e Mesme (UNRWA) lëshoi ​​një deklaratë në llogarinë e saj në rrjetet sociale në lidhje me situatën në Gaza.

Në deklaratë theksohej se shkatërrimet në Gaza janë të papërshkrueshme dhe se më shumë se gjysma e ndërtesave në enklavë janë shkatërruar.

Vlerësohet se do të duhen vite për të hequr mbeturinat e shkaktuara nga sulmet izraelite dhe shton: “Do të duhet edhe më shumë kohë për t’u rikuperuar nga trauma psikologjike e kësaj lufte”.

Deklarata gjithashtu theksoi se vuajtjet në Gaza duhet të marrin fund dhe bëri thirrje për një armëpushim.

Sipas një njoftimi të 24 majit nga Zyra e Mediave të Qeverisë së Gazës, 87.000 shtëpi u shkatërruan plotësisht në Gaza, ku ushtria izraelite përdori 77.000 tonë eksploziv që nga 7 tetori, dhe gjithsej 297.000 shtëpi u dëmtuan.

Një deklaratë e mëparshme e OKB-së tha se mund të duhen 14 vjet për të pastruar rrënojat në Gaza.

AA