Personeli i aeroporteve në grevë, anulohen shumë fluturime në Itali / Foto: AA

Një grevë kombëtare e personelit të aeroportit çoi në anulimin e shumë fluturimeve në Itali të premten, thanë linjat ajrore dhe autoritetet e aeroporteve.

Në aeroportin Malpensa të Milanos janë anuluar 60 fluturime, ndërsa në Linate, aeroporti tjetër i qytetit verior, janë anuluar 20 fluturime, thanë aeroportet. Në Venecia, 20 fluturime të tjera u anuluan.

Dymbëdhjetë fluturime në aeroportin e Katanias janë anuluar, ndërsa tetë të tjera janë vonuar.

Transportuesi kombëtar ITA Airways tha se anuloi 30 fluturime kombëtare të planifikuara për të premten, 11 prej të cilave ishin nga aeroporti Fiumicino i Romës.

Ai tha se po ricakton pasagjerët në fluturimet e tjera dhe si rezultat, 55% e pasagjerëve që do të fluturojnë të premten do të jenë në gjendje ta bëjnë këtë.

Sindikata CUB Trasporti, e cila organizoi grevën, tha se ata po kërkojnë rritje të pagave dhe u ankuan se orari i punës është rritur pa një rritje korresponduese të pagave.

AA