Policia austriake ka gjetur kokën e derrit të varur në derën e xhamisë

Policia austriake ka gjetur kokën e derrit të varur në derën e xhamisë

Një provokim i tillë për besimtarët myslimanë është regjistruar edhe në vitin 2016.
Policia austriake ka gjetur kokën e derrit të varur në derën e xhamisë. / Foto: TRT World / Photo: AA

Një kokë derri e prerë është lënë në hyrje të një xhamie në qytetin austriak të Grazit, njoftoi transmetuesi publik ORF të hënën, më 4 shtator.

Sipas raportit, një banor lokal njoftoi policinë për incidentin rreth orës 21:40 të dielën në mbrëmje. Policia gjeti kokën e prerë të derrit në hyrje kur arriti në vendngjarje.

Rasti po hetohet nga Enti Shtetëror për Mbrojtjen e Kushtetutës.

Incidenti nuk është i pari i këtij lloji në këtë qytet.

Natën e 6 majit 2016, një burrë kishte ngjitur gjysmat e kokës së derrit në pjesën e jashtme të një xhamie dhe kishte derdhur gjak derri mbi të. Ai u arrestua pak më vonë dhe u dënua në vitin 2020, së bashku me dy bashkëpunëtorë.

Në vitin 2021, dy anëtarë të Zyrës së Kundërzbulimit të Ushtrisë Austriake u akuzuan gjithashtu në lidhje me incidentin e vitit 2016.

Ata u akuzuan se kishin ditur për sulmin, por kishin mbrojtur informatat e tyre dhe se nuk ia kalonin njohuritë e tyre policisë.

Dy personat u dënuan me gjobë në janar 2021, por e apeluan vendimin dhe procedimet vazhdojnë.

TRT Balkan / agjencitë