Mbështetësit e terrorizmit, kundërshtojnë mbajtjen e takimit të parë të Mekanizmit të Përbashkët të Përhershëm mes Türkiye-s, Finlandës dhe Suedisë.     Foto: AA

Në Helsinki të Finlandës mbështetësit e organizatës terroriste YPG/PKK protestuan kundër Suedisë, Finlandës dhe Türkiye-s.

Mbështetësit e terrorizmit të mbledhur para Ministrisë së Punëve të Jashtme në Helsinki kërkuan që Finlanda dhe Suedia të mos pranojnë kërkesat e Türkiye-s dhe të mos anëtarësohen në NATO.

Mbështetësit e terrorizmit, të cilët gjithashtu kundërshtojnë mbajtjen e takimit të parë të Mekanizmit të Përbashkët të Përhershëm të krijuar në kuadër të Memorandumit Trepalësh të nënshkruar në Samitin e NATO-s në Madrid nga Türkiye, Finlanda dhe Suedia, në demonstratë mbanin pankarta që simbolizonin organizatën terroriste YPG/PKK dhe hapën posterin e liderit të organizatës terroriste, Abdullah Öcalan.

Nënsekretarja e Kryeministrisë e Finlandës, Jukka Salovaara, deklaroi se delegacioni turk ka ardhur në Finlandë për takimin që do të mbahet sot dhe se për arsye sigurie nuk do të jepet informacion për vendin dhe orën e takimit.

AA