Sekretari i shtetit Blinken thotë se “Izraeli ka të drejtë të mbrohet”

Sekretari i shtetit Blinken thotë se “Izraeli ka të drejtë të mbrohet”

Ky është udhëtimi i tretë i Blinkenit në Izrael që nga fillimi i luftës aktuale më 7 tetor.
Sekretari amerikan i shtetit Blinken thotë se “Izraeli ka të drejtë të mbrohet” / Foto: AA

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, i ka kërkuar Izraelit të bëjë gjithçka në fuqinë e tij për të mbrojtur civilët e kapur në luftimet në Gaza dhe për të siguruar që ata të marrin ndihma humanitare duke nënvizuar të drejtën e vendit për t'u mbrojtur.

“Ne qëndrojmë fuqishëm në qëndrimin se Izraeli ka jo vetëm të drejtën, por edhe detyrimin për të mbrojtur veten dhe për t'u siguruar që 7 tetori të mos ndodhë më kurrë”, tha Blinken.

"Si e bën Izraeli këtë rëndësi dhe është shumë e rëndësishme që kur bëhet fjalë për mbrojtjen e civilëve që janë kapur nga zjarri i Hamasit, të bëhet gjithçka për t'i mbrojtur ata dhe për t'u sjellë ndihmë atyre që kanë kaq shumë nevojë për të", deklaroi Blinken.

Ky është udhëtimi i tretë i Blinkenit në Izrael që nga fillimi i luftës aktuale dhe ai gjithashtu planifikon të vizitojë Amanin e Jordanisë. Vizitat vijnë pas sugjerimit të Presidentit amerikan Joe Biden për një "pauzë" humanitare në luftime.

TRT World