Shumë të vdekur nga shpërthimi në shkollën fetare në Afganistanin verior

Shumë të vdekur nga shpërthimi në shkollën fetare në Afganistanin verior

Një zyrtar i Talebanëve tha se shpërthimi kishte në shënjestër një shkollë fetare në qytetin Aybak.
Shumë të vdekur nga shpërthimi në shkollën fetare në Afganistanin verior.     Foto: AA

Shpërthimi ndodhi në provincën Samangan të Afganistanit në veri të vendit.
Të paktën 16 persona u vranë dhe 24 të tjerë u plagosën në një shpërthim në veri të Afganistanit, thanë mjekët dhe zyrtarët Talebanë.
Një zyrtar i Talebanëve tha se shpërthimi kishte në shënjestër një shkollë fetare në qytetin Aybak.
“Të gjithë ata janë fëmijë dhe njerëz të zakonshëm", tha një mjek në një spital në kryeqytetin e provincës Samangan.

TRT World