Stoltenberg: Ukraina në vetëmbrojtje mund të godasë objektivat në tokë ruse / Photo: Reuters

E drejta e Ukrainës për vetëmbrojtje përfshin sulme ndaj objektivave legjitime ushtarake në tokën ruse, tha të martën Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

“Kjo është veçanërisht e rëndësishme tani. Sepse luftimet më të ashpra po zhvillohen në rajonin e Kharkivit, afër kufirit ukrainas-rus. Prandaj, do të jetë shumë e vështirë për ukrainasit të mbrohen nëse nuk mund të godasin objektivat ushtarake në anën tjetër të kufirit”, tha Stoltenberg përpara seancës së Këshillit të Punëve të Jashtme të Bashkimit Evropian.

Stoltenberg theksoi gjithashtu rëndësinë e dorëzimit të shpejtë të sistemeve të armëve shumë të nevojshme në Ukrainë.

“Nevoja më urgjente tani është mbrojtja ajrore. Dhe ne po punojmë me aleatët e NATO-s, si dhe shumë prej tyre, natyrisht, janë anëtarë të BE-së, për të intensifikuar furnizimin me municion, sistemet e mbrojtjes ajrore dhe veçanërisht ato më të avancuara, sistemin Patriot”, tha Stoltenberg.


TRT Balkan / agjencitë