Türkiye 'neutralizon' 2 terroristë të PKK/YPG-së në Irakun verior      /Photo: AA

Forcat turke kanë "neutralizuar" dy terroristë të PKK/YPG-së në Irakun verior, njoftoi të hënën Ministria e Mbrojtjes Kombëtare e Türkiyes.

Forcat e Armatosura Turke zbuluan dhe "neutralizuan" dy terroristë të PKK/YPG-së në operacionin "Claw-Lock" në Irakun verior, tha ministria.

“Forcat tona të Armatosura heroike turke vazhdojnë të shkatërrojnë terrorizmin dhe burimin e tij me operacione të pandërprera”, shtoi ministria.

Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan, u vranë ose u kapën.

Në fushatën e saj terroriste gati 40-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja - e listuar si organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja - ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

YPG-ja është dega siriane e PKK-së.

Terroristët shpesh fshihen në Irakun verior, pikërisht përtej kufirit turk, për të komplotuar sulme terroriste në Türkiye. Türkiye në vitin 2022 nisi operacionin Claw-Lock për të shënjestruar strehët e grupit terrorist PKK në rajonet Metina, Zap dhe Avasin-Basyan të Irakut verior.

AA