Türkiye 'neutralizon' dy terroristë të PKK-së në Irakun verior. / Foto: AA Archive

Forcat turke kanë "neutralizuar" dy terroristë të PKK-së në Irakun verior, njoftoi të premten Ministria e Mbrojtjes Kombëtare Turke.

Forcat e Armatosura Turke zbuluan dhe "neutralizuan" dy terroristë të PKK-së në operacionin "Kthetra-Lock" në Irakun verior, tha ministria.

“Forcat e Armatosura heroike turke vazhdojnë luftën e tyre të vendosur kundër terrorizmit ditë e natë, nëpër male dhe fusha”, shtoi ai.

Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan ose u vranë ose kapën.

Në fushatën e saj terroriste gati 40-vjeçare kundër Türkiyes, PKK e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, SHBA dhe BE ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40 mijë njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

Terroristët shpesh fshihen në Irakun verior, pikërisht përtej kufirit turk, për të komplotuar sulme terroriste në Türkiye.

Türkiye në vitin 2022 filloi operacionin Claw-Lock për të shënjestruar strehët e grupit terrorist PKK në rajonet Metina, Zap dhe Avasin-Basyan të Irakut verior.

TRT Balkan / agjencitë