Türkiye "neutralizon" katër terroristë të PKK/YPG-së në veri të Sirisë

Türkiye "neutralizon" katër terroristë të PKK/YPG-së në veri të Sirisë

Terroristët u identifikuan gjersa po përgatiteshin për sulm në rajonin e Mburojës së Eufratit.
Türkiye ‘neutralizon’ 4 terroristë të PKK/YPG-së në veri të Sirisë. / Photo: AA Archive

Forcat turke të sigurisë "neutralizuan" katër terroristë të PKK/YPG në veri të Sirisë, tha të hënën Ministria e Mbrojtjes Kombëtare e vendit.

“Forcat tona të Armatosura Turke neutralizuan katër terroristë të PKK/YPG-së që po përgatiteshin për një sulm në rajonin e Mburojës së Eufratit”, tha ministria në X.

Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan ose u vranë ose u kapën.

Që nga viti 2016, Ankaraja ka nisur një trio operacionesh të suksesshme antiterroriste përtej kufirit të saj në veri të Sirisë për të parandaluar formimin e një korridori terrorist dhe për të mundësuar vendosjen paqësore të banorëve: Mburoja e Eufratit (2016), Dega e Ullirit (2018) dhe Paqja. Pranvera (2019).

Terroristët e PKK-së shpesh fshihen në Irakun verior për të komplotuar sulme ndërkufitare në Turqi dhe Sirinë veriore. Terroristët e YPG-së kanë vënë në shënjestër vendasit dhe ushtarët turq të pranishëm në rajon për të ndihmuar në ruajtjen e rendit dhe stabilitetit.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja – e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja. YPG-ja është dega e saj siriane.

TRT Balkan / agjencitë