Viti 2023, Türkiye renditet e para në Evropë me të ardhura bujqësore       / Foto: AA

Türkiye u rendit e para në Evropë në vitin 2023 për sa u përket të ardhurave bujqësore me 68,5 miliardë dollarë, tha të hënën ministri i bujqësisë dhe pylltarisë i vendit.

Türkiye doli në krye në Evropë dhe u rendit ndër 10 më të mirat në mbarë botën për nga të ardhurat bujqësore vitin e kaluar, tha Ibrahim Yumakli, duke cituar të dhëna nga Organizata e Ushqimit dhe e Bujqësisë e OKB-së dhe Banka Botërore.

Të ardhurat bujqësore të Türkiyes në vitin 2023 gjithashtu u rritën 16% nga viti në vit, tha ai.

“Unë i përgëzoj sinqerisht të gjithë aktorët e sektorit tonë që kontribuan në këtë sukses,” shtoi ai.

TRT Balkan / agjencitë