Greva në aeroportet gjermane anuloi qindra fluturime / Photo: AA

Qindra fluturime u anuluan në katër aeroporte gjermane të hënën pasi stafi i sigurisë filloi grevën e tyre njëditore.

Aeroporti ndërkombëtar i Berlinit njoftoi se të hënën nuk do të ketë nisje komerciale dhe do të preken gjithashtu disa fluturime në hyrje.

Aeroportit iu desh të anulonte rreth 200 fluturime, duke prekur 27.000 udhëtarë.

Pasagjerëve iu kërkua të kontaktojnë linjën e tyre ajrore për të mësuar statusin aktual të fluturimit të tyre.

Aeroporti i Hamburgut tha gjithashtu se asnjë nisje e rregullt nuk do të jetë e mundur të hënën dhe greva ka të ngjarë të shkaktojë anulime dhe vonesa në mbërritje.

Më shumë se 120 nisje dhe të paktën 50 fluturime në hyrje u anuluan, sipas autoritetit të aeroportit.

Ndërprerje të mëdha dhe anulime fluturimesh priten gjithashtu në aeroportet e Bremenit dhe Hanoverit.

Sindikata kërkon një rritje pagash mbi inflacionin, shpërblim më të lartë për punën jashtë orarit dhe punën e natës, si dhe përmirësime të kushteve të punës.


TRT Balkan / agjencitë