Prishtina nikoqire e Kampionatit Botëror Universitar në Hendboll     Foto:FHK/Facebook 

Në kryeqytetin e Kosovës, në Prishtinë sot filloi Kampionati Botëror Universitar në Henboll. Ky turne është hapur me ndeshjen mes portugezëve të Universiade de Aveiro dhe Universitetit të Shkodrës.
Pjesëmarrëse në këtë garë do të jenë gjithsej 50 universitete të ndryshme nga mbarë bota, përfshi edhe ekipe të universiteteve nga rajoni.
Ndeshja mes Universiade de Aveiro dhe Shkodrës i takon konkurrencës së meshkujve dhe u zhvillua në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Prishtinë.
Njëkohësisht, për sot janë paraparë edhe ndeshja e para të Universitetit të Prishtinës. Në Pallatin e Rinisë në Prishtinë hendbollistet luajnë me universitetin spanjoll, UCLM. Me ekipin spanjoll luajnë edhe hendbollistët, në palestrën 1 Tetori.

Kampionati do të zgjasë deri 11 deri me 17 korrik.

TRT Balkan / agjencitë