“Njëherë e një kohë në Anadoll” shfaqet para publikut kosovar / Foto: AA

Është shfaqur në kinemanë “Armata” në Prishtinë filmi turk “Njëherë e një kohë në Anadoll”.

Shfaqja e filmit nën organizimin e Ambasadës së Türkiyes mblodhi shumë të interesuar.

Duke përshëndetur të pranishmit para shfaqjes së filmit, ambasadori i Türkiyes në Kosovë, Sabri Tunç Angılı, tha se do ta shikojë për herë të tretë filmin “Njëherë e një kohë në Anadoll”.

Angılı tha se filmi ishte i rëndësishëm për të, sepse u xhirua në Kırıkkale, afër Ankarasë, ku ai lindi dhe u rrit.

"Ata që jetojnë ose e shohin atje e dinë; Është një gjeografi ku ndjen se koha është kthyer në një qetësi dhe në një pjesë të vetme. Pas një kohe, kjo fillon të shkaktojë më shumë pyetje sesa përgjigje në mendjen e dikujt, veçanërisht nëse jetoni në një zonë rurale, në fshat, sesa në zhurmën e qytetit", tha ai.

Filmi shpalos pjesë të njohura më pak të Anadollit, të portretizuara mirë në këtë rrëfim të vendosur në zonë rurale i cili flet për një prokuror lokal, një komisar policie dhe një mjek që drejtojnë një kërkim për një viktimë vrasjeje, për të cilën rrëfen një i dyshuar i quajtur Kenan dhe vëllai i tij me probleme mendore.

Kërkimi i tyre rezulton më i vështirë sesa pritej, pasi Kenan është i paqartë për vendndodhjen e saktë të trupit të viktimës. Dhe, derisa grupi vazhdon të shikojë, anëtarët e tij nuk mund të mos bisedojnë mes tyre si për gjërat e vogla, ashtu edhe për shqetësimet e tyre më të thella.

Filmi i bërë nga regjisori i famshëm turk Nuri Bilge Ceylan ka bashkëfituar çmimin prestigjioz Grand Prix në vitin 2011 në Festivalin e Filmit në Kanë.

TRT Balkan / agjencitë