Policia e Kosovës konfiskoi 1,6 milion euro dhe 74 milionë dinarë serbë.   /Foto: Kosovo Police/Facebook

Gjatë aksionit policior në veri të Kosovës, ku u mbyllen gjashtë njësi ilegale të të ashtuquajturës “Bankë Postare Kursimore”, siç raportojnë nga Policia e Kosovës janë konfinskuar provave të ndryshme materiale. “Rreth 1.600.000 euro, Rreth 74.700.000 dinarë, rreth 19.500 franga, rreth 13.800 dollarë amerikanë, rreth 40 dollarë australianë. Dokumentacione dhe prova relevante që ndërlidhen me rastin”, raportojnë nga Policia e Kosovës.

Aksioni i policor i realizuar në bashkëpunim me Administratën Tatimore të Kosovës u realizua një javë pasi Banka Qendrore e Kosovës (BQK) njoftoi se ka përfunduar afati tranzitor për rregulloren e saj, që ndalon përdorimin e dinarit serb për kryerjen e pagesave.


TRT Balkan