Shënohet 99-vjetori i Republikës së Türkiyes në Tiranë dhe Shkup

Shënohet 99-vjetori i Republikës së Türkiyes në Tiranë dhe Shkup

Vitin e ardhshëm në Türkiye do të festohet 100-vjetori i themelimit të Republikës së Türkiyes.
Ambasada turke në Tiranë organizon pritje me rastin e Ditës së Republikës së Türkiyes     Foto: AA

Ambasadat e Türkiyes në Tiranë dhe Shkup gjatë ditës së sotme organizuan pritje zyrtare me pjesëmarrjen e zyrtarëve të institucioneve të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut dhe institucioneve turke me rastin e 29 Tetorit, që shënon 99-vjetorin e themelimit të Republikës së Türkiyes. Të dy aktiviteti filluan me intonimin e himneve kombëtare të Türkiyes, shteteve në fjalë, ndërsa u lexua edhe mesazhi i presidentit turk, Recep Tayyip Erdoğan, me rastin e Ditës së Republikës së Türkiyes.

Maqedoni e Veriut, pritje solemne me rastin e 29 Tetorit, Ditës së Republikës së Türkiyes AA

Vitin e ardhshëm në Türkiye do të festohet 100-vjetori i themelimit të Republikës së Türkiyes. Ndryshe, në 2023 do të shënohet edhe 100 vjetori e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Türkiyes dhe Shqipërisë.

AA