Arrestohet burri që falsifikoi zërin e Erdoğanit me IA / Photo: AA

Organizata Kombëtare e Inteligjencës Turke (MIT) identifikoi një burrë që përdori inteligjencën artificiale për të imituar zërin e presidentit Recep Tayyip Erdoğan për të mashtruar kompani të zgjedhura dhe zyrtarë të nivelit të lartë qeveritar.

MIT-i zbuloi se mashtruesi përdorte softuer të inteligjencës artificiale për të simuluar zërin e presidentit Erdoğan dhe thirri biznesmenë nga më shumë se 10 telefona celularë të shtetasve të huaj të ndryshëm.

Autori u arrestua shpejt dhe iu dorëzua organeve ligjzbatuese, falë përpjekjeve të ndjeshme të departamenteve të sigurisë kibernetike të MIT-it, thanë burime të sigurisë.

Zyrtarët theksuan nevojën që banorët të qëndrojnë të kujdesshëm përballë tentativave të tilla në kontekstin e krimit kibernetik dhe deklaruan se masat kundër mashtrimit të emrit, zërit dhe identitetit do të përmirësohen vazhdimisht.

TRT Balkan / agjencitë