Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së Mehmet Sobaci në krye të ABU-së.     /Foto:Others

Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së, Mehmet Zahid Sobaci, është zgjedhur President i Unionit të Transmetuesve Azi-Paqësor (ABU) gjatë Asamblesë së Përgjithshme të 60-të të Unionit.

"Zgjedhja ime si President i ABU-s është domethënëse për qëllimin e Türkiyes për t'u bërë një vend udhëheqës në të gjitha fushat," tha Sobaci, duke shtuar se presidenca e ABU-s është veçanërisht e kënaqshme pasi përkon me 100-vjetorin e Republikës.

Takimi i 60-të i asamblesë së përgjithshme të ABU-s, bashkimi më i madh i transmetimit në botë me afërsisht 3,5 miliardë shikues dhe 246 anëtarë nga 65 vende, u organizua nga Sistemi i Transmetimeve të Koresë së Jugut dhe u mbajt në Seul nga 31 tetori deri më 1 nëntor 2023.

“Türkiye duhet të vazhdojë ngritjen e saj dhe të forcojë pozicionin e saj si një komb udhëheqës. Shekulli i Türkiyes përfshin fusha të ndryshme, duke përfshirë politikën e brendshme, politikën e jashtme, energjinë, mjedisin, ekonominë, industrinë, arsimin dhe teknologjinë”, tha Sobaci.

“Kjo periudhë nënkupton synimet ambicioze të Türkiyes dhe vendosmërinë e saj për t'i arritur ato. Prandaj, presidencën e ABU-së mund ta konsiderojmë si një hap dhe kontribut drejt arritjes së objektivave që Türkiye ka vendosur në arenën mediatike ndërkombëtare”, tha ai.

TRT-ja po i tregon botës për botën

Presidenti i sapozgjedhur i ABU-së dhe Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së theksuan gjithashtu rëndësinë e kanaleve të drejtuara nga transmetuesi publik i Türkiyes, Korporata e Radios dhe Televizionit Turk (TRT).

“Me kanale si TRT World dhe TRT Arabi, së bashku me platformat tona ndërkombëtare të lajmeve digjitale, ne jemi shndërruar në një institucion transmetues që i tregon botës për botën,” tha Sobaci.

“Gjatë përmbushjes së këtij misioni, ne nuk kemi lënë pas dore përgjegjësitë tona. Ne jemi përpjekur t'i paraqesim zhvillimet, konfliktet dhe çështjet në mbarë botën nga një këndvështrim më i drejtë”, tha ai.

“Ne kemi synuar të jemi zëri i ndërgjegjes së botës, zëri i atyre që shpesh injorohen. Në dritën e masakrës së fundit në Palestinë, ne jemi përpjekur ta zbatojmë këtë në praktikë.”

Gjatë mandatit të Sobacit si president i ABU-së, TRT-ja do të jetë nikoqir i takimit të 61-të të Asamblesë së Përgjithshme të ABU-së në Istanbul, i cili pritet të zhvillohet në tetor të vitit 2024.

TRT World