MIT-i neutralizon “përgjegjësen” financiare të PKK/YPG-së.   / Foto: AA

Agjencia Kombëtare e Inteligjencës së Türkiye-s (MIT) në një operacion të organizuar në Siri neutralizoi Tuba Karakoçin, e koduar si "Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin", e ashtuquajtura përgjegjëse financiare e Aynularabit (Kobani) të organizatës terroriste PKK/YPG.

Sipas informacioneve të burimeve të sigurisë, Karakoç i është bashkuar organizatës terroriste PKK-ja në vitin 2013 dhe ka vepruar në shumë zona në Türkiye, Irak dhe Siri.

Mësohet se Karakoç, e cila dihej se ishte në kërkim që të kryente sulme në Türkiye dhe ishte e përfshirë në shumë aktivitete terroriste, ka shkuar në Irak për të ofruar mbështetje financiare për organizatën për t'u bërë e ashtuquajtur përgjegjëse financiare në Siri.

Pas kësaj, Karakoç u neutralizua me operacionin e MIT-it në rajonin Sirrin/Ayn Isa të Sirisë.

TRT Balkan / agjencitë