Neutralizohen 721 terroristë të PKK-së për 10 muaj. / Foto: AA Archive

Forcat turke të sigurisë neutralizuan 721 anëtarë të organizatës terroriste PKK në më shumë se 19.000 operacione gjatë 10 muajve të parë të këtij viti, tha të mërkurën Ministri i Brendshëm i Türkiyes, Ali Yerlikaya.

"Një total prej 19.756 operacionesh u kryen nga 1 janari deri më 1 nëntor, duke rezultuar në vdekjen e 84 terroristëve," tha Ali Yerlikaya në Komitetin e Planifikimit dhe Buxhetit të Parlamentit në kryeqytetin Ankara.

PKK-ja është organizatë separatiste e listuar si grup terrorist në Türkiye, Bashkimin Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA).

Gjatë fushatës terroriste dhjetëvjeçare kundër Türkiyes, terroristët e PKK-së vranë të paktën 40.000 njerëz.

TRT Balkan / agjencitë