Turkish Airlines me numër rekord pasagjerësh në maj.     /Foto: AA 

Turkish Airlines pati performancën më të mirë të majit deri më tani duke transportuar 7,4 milionë pasagjerë në muaj, sipas një deklarate dërguar Platformës së Zbulimit Publik të Türkiyes (KAP).

Shifra u rrit me 16% nga 6,4 milionë pasagjerë në maj 2022.

Aviokompania shtetërore pa një rritje vjetore prej 11,3% të pasagjerëve në linjat ndërkombëtare, duke arritur në 4,5 milionë në maj. Numri i pasagjerëve vendas u rrit 24,4% në 2,9 milionë në të njëjtën periudhë.

Faktori i ngarkesës së pasagjerëve, ose zënia e vendeve, u rrit në 81,8% në maj - 80,7% në fluturimet e brendshme dhe 82% në fluturimet ndërkombëtare. Shifra ishte 80% në maj 2022.

Vëllimi i ngarkesave dhe postës që transportonte ra me 6,6% në 134.500 tonë në të njëjtën periudhë.

Deri në fund të këtij maji, numri i avionëve në flotë ishte 417, thuhet në deklaratë.

Shifra 5-mujore

Në periudhën janar-maj, linja ajrore transportoi 31 milionë pasagjerë, një rritje prej 29% nga viti i kaluar.

Pasagjerët e transportuar ndërkombëtarë u rritën me 49,2% me bazë vjetore në 11,6 milionë në 5-mujorin.

Faktori i ngarkesës arriti në 81,1% në pesë muajt e parë të këtij viti, thuhet në deklaratë.

Transporti i mallrave dhe postës ra me 9,6% në afro 608.100 tonë në periudhën janar-maj.

AA