Türkiye ‘neutralizon’ dy terroristë të PKK-së në Irakun verior

Türkiye ‘neutralizon’ dy terroristë të PKK-së në Irakun verior

Në shënjestër të terroristëve në rajonin Gara ka raportuar Ministria e Mbrojtjes Kombëtare Turke.
Türkiye ‘neutralizon’ dy terroristë të PKK-së në Irakun verior / Photo: AA

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare njoftoi të hënën se dy terroristë të PKK-së në Irakun verior, pranë kufirit turk, u “neutralizuan” nga forcat turke të sigurisë.

Terroristët u shënjestruan në rajonin Gara në një operacion ajror, tha një deklaratë e ministrisë.

Autoritetet turke përdorin termin "neutralizoj" për të nënkuptuar se terroristët në fjalë u dorëzuan, u vranë ose u kapën.

Terroristët e PKK-së shpesh fshihen në Irakun e veriut dhe Siri për të komplotuar sulme ndërkufitare në Türkiye.

PKK-ja e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja, Britania e Madhe dhe BE-ja, në një fushatë terroriste prej më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiyes, ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

AA